Nerezové pekáče

Nerezové pekáče
Nerezová oceľ je veľmi často používaným materiálom v moderných kuchyniach. Jedinečné vlastnosti nerezovej ocele, ako je tepelná a mechanická odolnosť, zdravotná nezávadnosť, ľahká údržba a dlhá životnosť, priam predurčujú tento materiál na výrobu kuchynského vybavenia, riadu a náradia, ale i spotrebičov a kuchynských doplnkov.
       
Nerezové pekáče možné používať v plynovej, elektrickej, teplovzdušnej aj parnej rúry, materiál veľmi dobre znáša zmeny teplôt (oproti iným druhom materiálov, kde hrozí možné prasknutie). Ak sa rozhodnete pre kúpu nerezového pekáča, potom máte možnosť vybrať si z mnohých veľkostí, tvarov, s doplnkami aj samostatne.
 
Pekáče do rúry sa vyrábajú prevažne v hranatom a oválnom tvare. Hranaté pekáče sú určené na prípravu väčšieho množstva mäsa (napr. bravčové rebierka, hydinové stehná, krídla atď.) Súčasťou pekáčov sú praktické sklopné držadlá, vďaka ktorým sa lepšie skladujú. Oválne pekáče sú vhodnejšie na prípravu hydiny v celku (lepšie sa naberá šťava na polievanie mäsa), majú pevné nerezové rukoväte, ktoré zabezpečujú bezpečné uchopenie pekáča pri manipulácií s objemným obsahom.

Praktické doplnky, ako sú mriežky na pečenie – rošty na pečenie, sa umiestňujú na dno pekáčov, vďaka tomu sa mäso nepripaľuje ku dnu a nepláva v prebytočnej šťave. Nemožno nespomenúť pokrievky s arómou knoby, ktoré umožňujú naliatie oleja do knobu a postupné odkvapkávanie na pečený pokrm, ktorý sa tak nevysušuje a získava lepšiu chuť (v prípade aromatizovaných olejov samozrejme aj výraznejšie vôňu). Medzi ďalšie doplnky, ktoré určite oceníte, patria plastovové veká k hranatým pekáčom, pre možnosť uchovania upečeného pokrmu v pekáči.
 
Nerezové pekáče možno umývať v umývačkách riadu, odpadá tak prácne umývanie objemného pekáča v kuchynskom dreze.
 
 
Či už sa rozhodnete pre akýkoľvek tvar a veľkosť pekáča, nerezový pekáč bude vždy správnou voľbou pre jeho všestrannú použiteľnosť a dlhú životnosť.
 
 
 
Odoslať článok známemu   Vytlačiť