Keramické panvice

Prečo práve keramickú panvicu? V čom spočívajú jej výhody?

 


Na trhu je široká ponuka rôznych druhov panvíc z mnohých materiálov, tak prečo zvoliť práve panvicu keramickú?

 

Keramické panvice majú veľmi odolný skelet z tlakovo liateho hliníka, ktorý je na vnútornej strane potiahnutý vrstvou keramiky. Keramika je inovačný materiál používaný pre kuchynské náradie. Jedinečné vlastnosti keramiky, ako je tvrdosť a vysoká tepelná odolnosť, umožňujú panvice využívať prakticky neustále i v náročnej prevádzke. Povrch panvíc je veľmi odolný proti poškriabaniu, je nepriľnavý a jednoducho sa udržuje. Vysoká tepelná odolnosť povrchu panvice (do 400 ° C) a dokonalá tepelná vodivosť hliníkového tela panvice, zaručujú skvelé výsledky pri smažení či dusení pokrmov. Pevné telo panvíc je tvarovo stále aj pri vysokých teplotách a je veľmi odolné proti nárazu. Nízka hmotnosť panvíc umožňuje ľahkú manipuláciu pri práci, ergonomická rukoväť s dokonalou tepelnou izoláciou perfektne padne do ruky.


 


Povrch keramických panvíc sa vyrába v niekoľkých farebných odtieňoch, v ponuke sú tmavé i svetlé varianty, ktoré vhodne ladia s celkovou farbou panvice. Vďaka keramike je povrch výrobkov hladký, vysoko kompaktný a neporézny, poskytujúci panviciam výrazne kvalitnejšie nepriľnavé vlastnosti oproti iným materiálom.

 

Keramický povrch je vyrobený na báze prírodných materiálov, pri výrobe nie je použitý toxický PFOA (kyselina perfluóroktánovej - výrobky sú označené PFOA FREE) a sú minimalizované emisie CO2. V povrchu nie sú obsiahnuté ťažké kovy. Pri výrobe klasických teflónových panvíc sa kyselina perfluóroktánová používa len vo veľmi malom množstve, ktoré pri výrobnom procese úplne zhorí, preto je hlavným argumentom pre nepoužívanie PFOA výrobný proces šetrnejší k životnému prostrediu. Zo zdravotného hľadiska preto nehrozí žiadne nebezpečenstvo pri používaní výrobkov.
 


Výhody keramických panvíc:

  • Odolnosť proti poškrabaniu (vysoký stupeň tvrdosti)
  • Povrch stabilný do 400 ° C
  • Neobsahuje toxické PFOA
  • Rýchle zahriatie panvice
  • Jednoduchá údržba
  • Efektívne a zdravé vyprážanie s minimom tuku
  • Panvice sú vhodné na vyprážanie, dusenie i flambovanie
  • Použiteľnosť na všetky typy varných dosiek (indukčnú iba s protektorom)
  • Úspora energie (prvotriedna tepelná vodivosť, využitie zvyškového tepla)
  • Hladký neporézny povrch s vynikajúcimi nepriľnavými vlastnosťami
 

 

 

Dosluhuje Vaša stará panvica, alebo už nespĺňa nároky na zdravé a ekonomické varenie?
Potom neváhajte, stavte na kvalitu a kúpte si keramickú panvicu. V ponuke sú panvice všetkých tvarov a veľkostí v mnohých farebných kombináciách.
 

 

WWW.VETROSHOP.SK

 

 
Odoslať článok známemu   Vytlačiť